Панорамските лифтови се повеќе стануваат актуелни со едноставниот модерен дизајн  со кој им овозможува на патниците отворен поглед на зградата или градот преку проѕирно стакло лифт и често се користат во хотели, трговски центри , деловни згради, банки, болници, итн.

panoramski3   panoramski4   panoramski5  
 Полу кружна LP1  Полу кружна LP2  2 страни LP22